Man - vrij : 09:00 - 17:00
085 273 59 10

Blog artikel

Adfiz: verbetering DVD noodzakelijk voor verantwoorde klantkeuze

//
Geplaatst door
/
Reactie0
/

Adfiz 05-02-2013

Adfiz is voorstander van een begrijpelijk en goed vergelijkbaar DVD. Zo’n DVD stelt consumenten in staat financiële diensten inhoudelijk te vergelijken en een verantwoorde keuze te maken die aansluit bij zijn (advies)behoefte. Die keuze kan de consument niet maken met de huidige DVD-voorstellen van de AFM. Adfiz heeft in haar consultatiereactie diverse voorstellen voor aanpassing gedaan.

Het DVD in huidige vorm biedt onvoldoende inzicht in de belangrijkste verschillen in dienstverlening. De gevolgen van cruciale beperkingen in aard en omvang van de dienstverlening blijven onderbelicht (bijv. wel of geen advies, tegengestelde belangen, mate van objectieve analyse). Het DVD zou meer nadruk moeten leggen op de belangrijkste risico’s van verschillen in dienstverlening. Een onafhankelijk advies op basis van objectieve analyse zou daarbij de norm moeten zijn.

Zonder die aanpassing is Adfiz ervan overtuigd dat de consument met dit DVD niet de juiste keuzes kan maken. De consument wordt onvoldoende in staat gesteld vragen te beantwoorden als:

  • – Heb ik advies nodig of kan ik het zelf?
  • – Wat zijn de belangrijkste verschillende tussen de aangeboden  diensten?
  • – Welke mogelijke belangenverstrengelingen zijn er en wat is daarvan de invloed op de dienstverlening?
  • – Wat zijn de risico’s van bepaalde aspecten van dienstverlening?

 

Lees verder op Adfiz.nl