Man - vrij : 09:00 - 17:00
085 273 59 10

Blog artikel

“Door woekerpolis is mijn pensioen nu veel kleiner”

//
Geplaatst door
/
Reactie0
/

Metronieuws 22-05-2013

Claim. Nationale Nederlanden moet klanten met woekerpolissen mogelijk geld betalen. De uitspraak biedt hoop voor Pierre Spee.

Een lekker extraatje voor zijn oude dag. Dat wilde Pierre Spee uit Amsterdam voor elkaar boksen met een beleggingsverzekering van Nationale Nederlanden die hij in 1992 afsloot. In totaal legde hij 180 duizend gulden in voor deze extra pensioenvoorziening. “Ik kreeg de garantie dat het rendement van deze verzekering aan het einde van de looptijd 16 procent zou zijn. Maar op de einddatum bleek daar nog 87 duizend  euro van over. Nauwelijks meer dan ik had ingelegd dus.”

Hoewel de koersen in de eerste paar jaar flink stegen, schoot het kapitaal van Spee niet omhoog. “Achteraf blijkt dat Nationale Nederlanden eerst maandelijks veertig procent overheadkosten aftrok van mijn inleg en daarmee pas ging beleggen. Van iedere honderd euro ging dus veertig euro naar Nationale Nederlanden. Later gaven zij de schuld aan het slechte beursklimaat, maar zeker in de begintijd was dit dus vooral te wijten aan het incasseren van die extra kosten voor bijvoorbeeld het salaris van een verzekeringsagent.”

Lees verder op metronieuws.nl

Laat een reactie achter