Man - vrij : 09:00 - 17:00
085 273 59 10

Blog artikel

Kifid fileert wijze waarop beleggingsverzekering verkocht is

//
Geplaatst door
/
Reactie0
/

Findinet 22-05-2013

Wanneer kan een verzekerde zich op dwaling beroepen, of op het feit dat hij onvolledig of onvoldoende is geïnformeerd? De visie van Kifid.

De tussenuitspraak van de Geschillencommissie van Kifid in de zaak tegen Nationale-Nederlanden, naar buiten gebracht door Follow The Money, gaat over méér dan alleen het niet vermelden van de eerste kosten in de verzekeringsvoorwaarden.

Dwaling
Zo gaat de commissie uitgebreid in op de vraag of verzekerde zich op dwaling kan beroepen. Daarvan is geen sprake, aldus de Geschillencommissie. “Dat het bij de verzekering om een beleggingsverzekering gaat waarbij het beleggingsrisico voor rekening van de verzekeringnemer is, blijkt klip en klaar uit de offerte, de polis en de toepasselijke voorwaarden.”

Ook het argument van verzekerde dat hij de verzekering niet was aangegaan als hij voldoende gewezen was op het hefboom- en inteereffect gaat volgens de Commissie niet op: “Het hefboom- en inteereffect had bij stijgende koersen ook positief kunnen uitpakken. Daarom kan niet op voorhand aangenomen worden dat verzekerde de verzekering niet zou hebben afgesloten als hij deze effecten had overzien.”

Lees verder op findinet.nl