Man - vrij : 09:00 - 17:00
085 273 59 10

Blog artikel

NN brengt kostenmaximum beleggingspolis naar 1,25%

//
Geplaatst door
/
Reactie0
/

AMWeb 15-01-2012

Nationale-Nederlanden heeft op basis van het door minister De Jager (Financiën) opgestelde overzicht van ‘best of class’-regelingen het compensatiebeleid voor beleggingspolissen aangepast. De vergoeding wordt nu (deels) direct en niet aan het einde van de looptijd aan polishouders uitgekeerd; belangrijke wijziging is dat het maximale kostenpercentage fors wordt verlaagd.

NN sloot in 2008 een akkoord met de stichtingen Verliespolis en Woekerpolis Claim over de tegemoetkoming voor klanten met een beleggingsverzekering. Dat voorzag in een kostenmaximum variërend van jaarlijks 2,45% tot 3,3% over de opgebouwde waarde. “Los van de afspraken in de tegemoetkomingsregeling hebben wij besloten om het kostenniveau van onze beleggingsverzekeringen te verlagen. Nadat wij in 2012 voor al onze klanten de vergoeding hebben berekend, brengen wij vervolgens maximaal 1,25% aan kosten per jaar in rekening”, schrijft NN nu aan het intermediair. “Hierdoor zijn onze klanten verzekerd van een toekomstbestendig product.” De aanpassing gaat in op 1 januari 2013 en geldt voor de resterende looptijd van de verzekering; het informeren van klanten is afgelopen week gestart. Voor hen is ook de site NN-beleggingsverzekering.nl geopend.

Verder wordt gehoor gegeven aan de oproep van De Jager om de compensatie nu al aan verzekerden uit te keren. “Zodra het bedrag van de mogelijke vergoeding bekend is, wordt een deel daarvan aan het verleden toegerekend en direct toegevoegd aan de waarde van de verzekering. Het eventueel resterende deel voegen wij periodiek toe.”

Laat een reactie achter