Man - vrij : 09:00 - 17:00
085 273 59 10

Blog artikel

Wijzigingen in 30%-regeling

//
Geplaatst door
/
Reactie0
/
categorieën

Accountancynieuws 29-09-2011

De Staatssecretaris van Financiën heeft op 7 september 2011 een brief het licht doen zien, waarin hij een aantal belangrijke wijzigingen in de 30%-regeling aankondigt. In de brief worden stappen aangegeven die de staatssecretaris wil zetten om de 30%- regeling beter te richten op de doelgroep waarvoor deze regeling is bedoeld.

Zoals de staatssecretaris aangeeft, is het huidig gebruik van de 30%-regeling vele malen groter dan bij de introductie van de regeling is bedacht. Ook wordt zij toegepast in situaties waar zij eigenlijk niet voor bedoeld is. In zijn brief geeft de staatssecretaris aan dat de forse toename in het gebruik van de regeling in de afgelopen jaren ten dele is te verklaren doordat het criterium dat een werknemer moet beschikken over ‘specifieke deskundigheid’ in de praktijk is uitgehold, mede door jurisprudentie over dit criterium. De kortingsregeling is een andere verklaring. Op grond van deze regeling worden perioden van eerder verblijf en tewerkstelling in Nederland in mindering gebracht op de looptijd van de 30%-beschikking van maximaal 10 jaar. Dit blijkt in de praktijk beperkt uit te werken, waardoor een aantal werknemers die tijdelijk in het buitenland verbleven en werkten, toch nog – en soms langjarig – voor de regeling in aanmerking komen, onder wie ook Nederlanders.

In de brief stelt de staatssecretaris drie belangrijke wijzigingen voor met betrekking tot de voorwaarden om voor de 30%-regeling in aanmerking te komen.

Lees verder op Accountancynieuws.nl

Laat een reactie achter