Man - vrij : 09:00 - 17:00
085 273 59 10

Blog artikel

Zelfde premie voor verhoogd ORV-risico bij herstel beleggingspolis

//
Geplaatst door
/
Reactie0
/

findinet 21-05-2013

Verzekeraars vragen bij hersteloperatie geen hogere overlijdensrisicopremie als na de ingangsdatum van de oorspronkelijke beleggingsverzekering het risico verhoogd is.

In de uitzending van TROS Radar werd gesuggereerd dat mensen die na het afsluiten van de oorspronkelijke beleggingsverzekering ziek zijn geworden “gevangen zitten in hun woekerpolis”. Hun ORV-aanvraag wordt niet geaccepteerd door een andere verzekeraar. Dat hoeft ook niet, stelde Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars: de verzekerde kan als hij de polis elders wil oversluiten de ORV losknippen en die bij de verzekeraar laten doorlopen.

Letterlijk zei Weurding:

“Chronisch zieken mogen absoluut geen belemmering ondervinden om hun beleggingsverzekering aan te passen of over te sluiten. Als de verzekerde dat wil kan hij de risicoverzekering bij dezelfde verzekeraar onder oorspronkelijke voorwaarden zonder keuring voort te zetten. Ook als de verzekerde zou willen overstappen naar een andere verzekeraar kan die ORV gewoon losgeknipt worden en bij de verzekeraar blijven. Dat is het beleid zoals verzekeraars dat uitvoeren. We hebben dat binnen het Verbond besproken en ik heb dat naar aanleiding van de uitzending nog met een aantal verzekeraars opgenomen en die hebben mij bevestigd dat dit het beleid is, zoals dat wordt uitgevoerd.”

Lees verder op findinet.nl

Laat een reactie achter