Man - vrij : 09:00 - 17:00
085 273 59 10

Blog artikel

Belangrijke informatie over uw overlijdensrisicoverzekering

//
Geplaatst door
/
Reactie0
/

Als u in het bezit bent van een overlijdensrisicoverzekering raden wij u dringend aan onderstaande bericht aandachtig te lezen! Dit bericht is in eerste instantie gericht op klanten van Totaaltransparant, maar ook van belang voor u als uw overlijdensrisicoverzekering via een andere adviseur is geregeld.

 

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die een (vaak groot) geldbedrag uitkeert indien een op de verzekering genoemde persoon voor een bepaalde datum komt te overlijden. Deze verzekeringen worden bijvoorbeeld vaak afgesloten samen met een hypotheek. Doel daarvan is te zorgen dat indien een van de kostwinners door ziekte of ongeval onverwacht komt te overlijden, het gezin toch de hypotheekschuld kan aflossen en daarmee in de woning kan blijven wonen.

Premies zijn sterk gedaald

Door verschillende oorzaken zijn de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen in de afgelopen jaren sterk gedaald. In bepaalde situaties kunt u hiervan misschien profiteren wat voor u een besparing op de premie over de ORV gaat opleveren.

Waarschuwing vooraf

We willen u wel nadrukkelijk het volgende onder de aandacht brengen. Uw huidige overlijdensrisicoverzekering biedt belangrijke financiële zekerheid. U doet er verstandig aan deze verzekering alleen te beëindigen indien u of deze financiële zekerheid niet meer nodig heeft, of wanneer u zeker weet dat u in aanmerking komt voor een nieuwe overlijdensrisicoverzekering tegen een lagere premie. Zo’n nieuwe verzekering afsluiten is vaak niet mogelijk, indien sinds het afsluiten van uw huidige verzekering uw gezondheid minder goed is geworden. U heeft er dan een groot belang bij uw bestaande verzekering te handhaven.

 

 

Wij bieden u graag drie keuzen

Wij bieden aan om voor u te onderzoeken of in uw specifieke situatie een besparing op uw premie mogelijk is. Wij leggen u graag drie mogelijkheden voor:

  • U geeft geen behoefte aan nader advies van ons op dit gebied. Dat vernemen wij dan graag van u. Wij zullen u dan hierover niet meer benaderen.
  • U wilt alleen weten of uw huidige verzekering tegen dezelfde verzekerde som en tegen minimaal gelijkwaardige voorwaarden op dit moment tegen een lagere premie overgesloten kan worden. U wilt tevens weten hoeveel premie u over de resterende looptijd daarmee gaat besparen in vergelijking met de huidige premie die u nu betaalt. Onze kosten voor het maken van deze vergelijking bedragen: € 35,-
  • U wilt een volledig nieuw advies waarbij gekeken wordt wat op basis van uw huidige situatie een juist verzekerd bedrag is en op welke wijze de premie’s zodanig betaald kunnen worden dat de eventuele uitkering later fiscaal zo vriendelijk mogelijk worden belast. Onze kosten voor het maken van dit advies bedragen  € 195,-

 

Graag uw reactie

U kunt uw vraag stellen door ons te bellen op 085 2735910 een mail te sturen naar administratie@totaaltransparant.nl of door een bericht achter te laten op onze contactpagina

Wilt u toch eerst zelf een berekening maken voordat u contact opneemt ? Dan kunt u deze berekeningstool gebruiken

Met vriendelijke groeten,

 

de directie van Totaaltransparant