Man - vrij : 09:00 - 17:00
085 273 59 10

Blog artikel

HOE ZIT HET MET UW MOBIELE TELEFOON EN UW VERZEKERING?

//
Geplaatst door
/
Reactie0
/
categorieën

Wanneer mensen twintig jaar geleden even hadden kunnen kijken naar het heden dan zouden ze waarschijnlijk verbaasd hebben gevraagd waarom toch al die mensen naar hun hand keken. In de trein, op het schoolplein ja een enkeling zelfs in de auto. Wij zijn aan de smart-phone verslaafd geraakt. Maar hoe zit het eigenlijk met de verzekering van deze mobiele telefoon?

Verzekeraars haken langzaam maar zeker af.
Steeds meer inboedelverzekeraars sluiten schade aan mobiele telefoons uit. Dit is het gevolg van een explosieve toename aan schadegevallen. Hierbij is ook nog eens te zien dat er (fors) meer schades plaatsvinden vlak na introductie van een nieuw model telefoon. De verdenking is dan ook dat er relatief veel misbruik wordt gemaakt van dit onderdeel van de verzekering. Handhaving van onbeperkte vergoeding van schade aan mobiele telefoons leidt tot nog sterkere stijging van de premie voor inboedelverzekeringen.

Variaties
Er zijn veel inboedelverzekeraars actief in de Nederlandse markt. Elke maatschappij voert zijn eigen beleid. Wanneer al de verschillende voorwaarden worden bekeken dan zijn er drie hoofdlijnen te ontdekken

  • Een deel van de verzekeraars heeft besloten om vergoeding van mobiele telefoons helemaal uit te sluiten;
  • Een deel van de verzekeraars vergoedt schade aan mobiele telefoons nog wel maar onder beperkte voorwaarden;
  • Een enkele verzekeraar vergoedt de schade nog zonder bijzondere voorwaarden.

Voorbeelden van bijzondere voorwaarden
Er is een breed scala aan bijzondere voorwaarden waaruit verzekeringsmaatschappijen kiezen, indien zij te maken krijgen met een schade aan mobiele telefoons. Wij geven ter illustratie een aantal van deze bijzondere voorwaarden:

  • Er zijn verzekeraars die bij schade aan een mobiel een hoger eigen risico rekenen;
  • Andere inboedelverzekeraars geven alleen dekking indien de schade is veroorzaakt door vallen binnenshuis;
  • Weer andere verzekeraars sluiten schade aan een mobiel door vallen of stoten uit, maar geven dus wel weer dekking bij bijvoorbeeld diefstal na een inbraak;
  • Ook is te zien dat de beperkingen niet alleen gelden voor mobiele telefoons maar worden uitgebreid naar tablets, laptops, smartwatches, digitale sporthorloges en smartglasses.

U mag ons altijd om advies vragen
Is een vergoeding van uw mobiele telefoon bij schade voor u belangrijk en weet u niet of een dergelijke schade onder uw huidige verzekering is gedekt? U mag altijd contact met ons opnemen. Wij zoeken het graag voor u uit!